Шампионът Ювентус завърши 1:1 у дома с претендента за участие в Шампионската лига Аталанта в мач от предпоследния 37-и кръг в италианската Серия „А“. Точката все пак помогна на бергамаските да се изкачат на трето място с 66 точки. Те поведоха с гол на Йосип Иличич (33), но Марио Маджукич (80) донесе точката за „бианконерите“, които са на върха с 90 точки. Последно сбогом с тифозите си в Торино взеха треньорът Масимилиано Алегри и ветеранът Андреа Бардзали, които се разделят с клуба през лятото.

В същото време Интер преживя кошмар и загуби с 1:4 при визитата си на Наполи, отстъпвайки на четвърта позиция също с 66 точки, но по-лоша голова разлика. Пьотр Зиелински (16) вкара страхотен гол, а другите три за домакините бяха дело на Дрис Мертенс (61) и Фабиан Руис (71, 78). Мауро Икарди (81-дузпа) вкара почетното попадение за „нерадзурите“. Наполи е втори със 79 точки.

Така преди последния кръг Аталанта и Интер имат точка аванс пред петия Милан и битката за местата за Шампионската лига ще бъде ожесточена. Бергамаските завършват сезона с домакинство срещу Сасуоло, „нерадзурите“ са домакините на борещия се за оцеляване Емполи, а Милан гостува на СПАЛ.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019