Рома победи Лацио с 2:1 в дербито на Рим от 13-ия кръг на италианската Серия „А” и излезе на трета позиция във временното класиране. Диего Пероти (49-дузпа) и Раджа Наинголан (53) се разписаха за шестата поредна победа на „вълците” във всички турнири, а Чиро Имобиле (72-дузпа) бе точен от бялата точка след намесата на системата за видеоповторение при отсъждането на 11-метровия наказателен удар.

Тифозите на Лацио направиха впечатляваща хореография на пълния „Олимпико” в памет на убития трагично преди десет години привърженик на клуба - Габриеле Сандри. Тогава 26-годишният фен бе застрелян от полицай на магистрала край град Арецо в Тоскана след бой с привърженици на Ювентус. Иначе 3/4 от трибуните на стадиона бяха заети от привърженици на символичния домакин Рома. Целият стадион аплодира хореографията на „орлите”, а майката, бащата и братът на Сандри слязоха на пистата и поздравиха публиката с насълзени очи.

Голмайсторът на Лацио Чиро Имобиле вкара гол още във втората минута, но той бе отменен заради засада. В 20-ата минута Един Джеко от „вълците” отправи опасен удар с глава, но топката премина над вратата. След още 15 минути вратарят Томас Стракоша отрази удар от въздуха на Джеко.

Двата тима продължиха да играят на високи обороти и след почивката, като в първите минути „вълците” направиха двоен удар. Бившият футболист на Лацио Александър Коларов бе спънат в наказателното поле на „орлите” и Диего Пероти (49-дузпа) бе точен от бялата точка, а малко след това Раджа Наинголан (53) удвои аванса на „вълците” с далечен шут.

В 70-ата минута Костас Манолас игра с ръка в наказателното поле на Рома и съдията Роки отсъди корнер. След намесата на системата за видеоповторения обаче реферът посочи бялата точка и Чиро Имобиле (72-дузпа) намали на 2:1. До края на мача лациалите опитаха всичко по силите да стигнат до равенството, но така и не успяха отново да поразят пазената от бразилеца Алисон врата.

Така Рома записа шеста поредна победа във всички турнири и пета в Серия „А”, излизайки на трета позиция с 30 точки. Лацио прекъсна серията си от 9 успеха във всички състезания, отстъпвайки на пета позиция с 28 точки преди останалите срещи от кръга.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"