Наставникът на Нант Клаудио Раниери се включи сред претендентите за поста треньор на националния отбор на Италия. Специалистът досега не бе спряган сред фаворитите Анчелоти, Конте и Алегри, но каза, че ще си помисли, ако получи предложение. Въпреки всичко 66-годишният треньор заключи, че не е толкова важко кой ще води "скуадрата", а какви промени ще бъдат направени за футбола в страната.

"Дали бих станал треньор на Италия? Ще трябва да помисля по въпроса, тъй като не всичко зависи от мен. Имам контракт с Нант и президент там, с когото да обсъдя темата.

Чета за имена като Макс Алегри, Антонио Конте и Карлето Анчелоти. Смятам, че в момента те много внимателно обмислят следващата си стъпка. Който и от този списък да поеме поста, ще бъде отличен избор.

Считам ситуацията около треньорския пост в Италия за второстепенна, понеже ние съвсем ударихме дъното и сега е нужна промяна. Има интересни млади играчи и вярвам, че отново ще стъпим на краката си. Отборът не бе пропускал Мондиал от 60 години насам, но за да се изправиш, трябва първо да удариш дъното", добави Раниери.