Треньорът на италианския Кротоне Давиде Никола написа разтърсващо писмо до... починалия си син. Писмото е по повод оставането на Кротоне в Серия „А”. Синът на треньора – Алесандро, загива през 2014 година след автомобилна катастрофа.

Ето го писмото на треньора Давиде Никола:

Здравей, любов моя, не знам къде си в този момент. Не зная какво правиш. Може би си на този облак, който бе над нас онази нощ, когато тичахме, за да пуснем твоя фенер в небето. Или може би си тук, до мен. Всъщност, аз съм сигурен, ти си тук до мен и винаги ще бъдеш. Борихме се заедно в тази сложна година, но... сега знам, че ти си винаги с мен. Успяхме заедно...

Твоята енергия ми даде сили да се боря и да продължа да гоня невъзможното, за да го превърна във възможно. Ала, това не е моя победа, това е наша победа, точно както онази промоция в Серия „А” с Ливорно. Иска ми се да се радвам с теб, да гледам очите ти и усмивката ти, да те хвана за ръката и заедно да се забавляваме, заедно да празнуваме. Този успех е за теб, само за теб, всяко едно мое постижение ще е и твое, всяка победа, всичките ни мечти ще бъдат и твои.

Сърцето ми бие за теб и ти живееш отново чрез него...