Италианският футболен скаут Джокондо Мартинели разкри невероятна подробност от миналото на Джанлуиджи Донарума, която разкрива, че проблемите между Милан на талантливия вратар не би трябвало да бъдат изненада. Както е известно, Донарума е спортна тема №1 в Италия, след като 18-годишният страж отказва да продължи договора си с „росонерите“.

„Знам всичко за Донарума, за неговото семейство, роднини, всяко кътче в дома му. Именно заради това съм учуден, че медиите до момента не са го разбрали и се изненадват от поведението му при преговорите с Милан. Цялото му семейство е такова! Това не е първият случай с него“, призна Мартинели пред радио „Тутомеркато“.

„Може за мнозина да звучи неприятно, но аз съм един от малцината, които предвидиха, че подобен проблем може да възникне между Милан и Донарума. Знам каква беше неговата ситуация при „росонерите“, а и преди това. Затова не съм изненадан, че той не си продължава договора. Този проблем можеше да се предвиди.“, разкри човекът, който пръв довежда талантливия вратар на проби в милански клуб – в Интер.

„Не мога да кажа, че съм го открил. Само имах късмета да попадна на правилното място в точния момент. Когато го видях за първи път, той беше на 10 години и само слепец не би видял огромния му талант. Веднага се обадих на спортния директор на Интер Пиеро Аузилио. След това три години и половина (до 2013 година) Интер водеше преговори за Донарума и той имаше няколко проби в клуба. Всичко беше прекрасно до момента, когато му беше предложен договор“, заяви Джокондо Мартинели.

„Седнахме – аз, Джанлуиджи, баща му и майка му. Постигнахме договореност. Точно на следващата сутрин те без никакъв предишен намек или предупреждение подписаха контракт с Милан. Оттогава имам едно наум за бъдещето на Донарума. Постоянно очаквах нещо подобно да се случи. Отново искам да бъда ясен. През 2013 година неговото семейство подписа договор с Интер. Върнаха се в Неапол, а на следващата сутрин хванаха следващия полет за Милано и парафираха с „росонерите“. Договорът, който бяха подписали 24 часа по-рано, обявиха за невалиден. Чудя се как журналистите не са разбрали за този момент от миналото на Донарума. Така щеше да предвидят сегашната ситуация“, допълни италианският футболен скаут.