Наполи все повече се отдалечава от мечтаната титла в Италия, след като врътна нулево равенство в дербито с Милан. Домакините пък запазиха преднината си от 2 точки пред Фиорентина в битката за квота в Лига Европа.

Срещата започна добре за "росонерите", които можеха да отбележат още в 4-ата минута, но Пепе Рейна блокира страхотен шут от далечно разстояние на Джакомо Бонавентура.

В 11-ата минута на срещата домакините отново застрашиха сериозно вратата на гостите от Неапол. Никола Калинич бе намерен по чудесен начин в наказателното поле, но стреля встрани от врата на Рейна.

В 35-ата минута на срещата дойде първото по-сериозно положение за Наполи, когато Лоренцо Инсиние се измъкна по чудесен начин пред наказателното поле и стреля, а ударът му мина много близо до дясната греда на Донарума.

Така се стигна до 39-ата минута, когато Матео Мусакио изпрати топката в мрежата на гостите, но флагът бе вдигнат правилно заради засада.

През второто полувреме положения липсваха, като "сините" бяха отборът, който се опита да спечели, но "росонерите" ударжаха нулевото равенство.

След този резултат Наполи остава на второто място със 78 точки, като се намира на 3 от лидера Ювентус, който обаче има и мач по-малко. Милан от своя страна събира 53 пункта на шестото място, като остава с два повече от седмия Фиорентина.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"