Колумбийският вратар на Наполи Давид Оспина беше откаран в болница, след като колабира на терена при победата на тима си с 4:2 над Удинезе.

30-годишният колумбиец първо получи удар в главата. Това стана в шестата минута, когато се сблъска с коляното на Иняцио Пусето. Той продължи да играе след оказана медицинска помощ и солидна превръзка. В 40-ата минута вратарят обаче се строполи на терена без видима причина, а лекарите спешно поискаха Оспина да бъде откаран в болница. Първоначално медиците решиха, че стражът може да си е глътнал езика.

„Разбрах, че няма нищо притеснително с Давид. Преминал е преглед на главата с ядрено-магнитен резонанс и резултатите са добри. Ще преспи тази нощ в болницата, за да бъде под наблюдение“, коментира треньорът на Наполи Карло Анчелоти след мача.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Всъщност стана ясно, че Давид Оспина е бил откаран в една клиника, където е подложен на преглед, но след това е бил транспортиран до друга болница. Именно там ще бъде под лекарски контрол. Очаква се наблюдението да продължи дори 48 часа.

Колумбиецът играе за Наполи под наем от Арсенал, но бъдещето му при „артилеристите“ е несигурно. До момента Оспина участва в 13 мача от Серия „А“ и изигра шестте срещи на неаполитанците в групите на Шампионската лига. Любопитното е, че на четвъртфиналите на Лига Европа може да се изправи срещу клуба, който държи състезателните му права, тъй като жребият противопостави Наполи и Арсенал.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019