Интер сложи край на серията от осем победи на лидера Наполи, завършвайки 0:0 с него като гост в среща от деветия кръг на италианската Серия „А”.

И двата тима имаха своите шансове за гол на “Сан Паоло”, но нямаха късмет в завършващата фаза. Още в 5-ата минута след удар на Марек Хамшик топката премина на сантиметри от гредата. Гостите отвърнаха с далечен шут в 11-ата минута на Данило Д’Амброзио, който прати топката над вратата.

В 19-ата минута Дрис Мертенс отправи удар в близкия ъгъл, а вратарят на гостите Самир Ханданович показа страхотен рефлекс и спаси. Секунди по-късно словенският страж се намеси и след шут на Хосе Кайехон при опита за добавка.

До края на първата част пропуски направиха Иван Перишич, Борха Валеро и Мауро Икарди от гостите, както и Лоренцо Инсиние и Калиду Кулибали от домакините.

В началото на второто полувреме Матиас Весино напредна на скорост и почти от аутлинията шутира, но защитник на домакините изчисти с глава пред голлинията. Последваха пропуски на Хамшик и Инсиние от Наполи с неточни удари, а в 83-ата минута Самир Ханданович спаси след бомбен шут на Пьотр Желински от около 25 метра. В последната минута словенецът се намеси и след удар на Мертенс отблизо.

След равенството Наполи остава на върха с 25 точки, а Интер е на второто място с 23 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"