Интер надви Милан с 3:2 в дербито от осмия кръг на италианската Серия „А“. „Росонерите“ на два пъти успяваха да изравнят, но в крайна сметка загубиха след дузпа в самия край на срещата. Капитанът Мауро Икарди (28, 63, 90-дузпа) за първи път в историята вкара хеттрик на градския съперник и донесе трите точки на „нерадзурите“. Сусо (56) и Джакомо Бонавентура (81) бяха точки за водения от Винченцо Монтела тим.

Преди срещата двете агитки предложиха страхотни хореографии на „Джузепе Меаца“, а един от бившите футболисти на Интер Естебан Камбиасо получи плакет от клуба.

Още в 13-ата минута Антонио Кандрева с удар от средна дистанция прати топката в напречната греда зад вратаря на Милан Джанлуиджи Донарума. В 28-ата миунта Кандрева нахлу отдясно и центрира, а Икарди се разписа за 1:0. До края на полувремето Милан не успя да реагира и не създаде сериозни голови положения.

След почивката „росонерите“ натиснаха и в 49-ата минута след удар на Андре Силва топката се удари в дясната греда, а при добавката Мусакио я прати в мрежата, но аржентинският бранител бе в засада и голът не бе признат.

Вратарят Ханданович спаси удари на Сусо, Борини и влезлият като резерва Кутроне, а в 56-ата минута Сусо изравни с удар от около 20 метра. Това бе негов трети гол в последните три дербита на Милано.

Реакцията на „нерадзурите“ бе сравнително бърза и в 63-ата минута Икарди отне топката от Билия, след което намери Иван Перешич. Хърватинът премина през Мусакио и върна на оставения непокрит Икарди, който от движение за втори път вкара в мача – 2:1. Последваха пропуски на Алесио Романьоли и Перешич.

В 81-ата минута Борини центрира, а Бонавентура засече топката с шпагат, тя удари дясната греда и Ханданович, след което мина зад голлинията за 2:2.

След изравнителния гол футболистите на Милан се дръпнаха с в защита и в 87-ата минута удар на Едер бе избит от швейцарския национал Рикардо Родригес, който след центрирането от корнера задържа противник в наказателното поле и съдията Талявенто отсъди дузпа.

Мауро Икарди бе точен от бялата точка и с първия си хеттрик във вратата на градския съперник донесе победата на Интер, който излезе втори с 22 точки и на 2 зад лидера Наполи. Милан е десети с 12 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"