Интер разби у дома Каляри с 4:0 в мач от 33-ия кръг на италианската Серия „А” и временно се настани на третата позиция във временното класиране.

Жоао Кансело (3) изведе „нерадзурите” напред в резултата още в самото начало след изпълнение на пряк свободен удар, но това бе и единственият гол за първата част, въпреки че домакините продължиха да доминират. Вратарят на гостите Алесио Краньо и гредата след удар на Карамо обаче спасиха гостите от Сардиния. В добавеното време на първата час гол на Карамо бе отменен заради засада.

След почивката играчите на Лучано Спалети отвяха тотално съперника. Аржентинският голмайстор Мауро Икарди (49) удвои аванса на домакините след пас на Рафиня Алкантара, а след 25-ия си гол за сезона сам асистира на хърватина Марсело Брозович (60), който направи разликата класическа. В 83-ата минута "нерадзурите" претендираха за дузпа за игра с ръка, но след консултация със системата за видеоповторения ВАР съдията не отсъди 11-метров наказателен удар. В самия край друг хърватин Иван Перишич (90) оформи крайния резултат след пас от сънародника си Брозович.   

След успеха си Интер излезе трети с 63 точки и 2 повече от Рома и Лацио, които са с мач по-малко. Каляри е на 14-а позиция с 31 точки и на 4 пред опасната зона.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"