Ювентус победи гостуващия Валенсия с минималното 1:0 и се класира за осминафиналите в Шампионската лига. 

Италианците бяха по-активни през първото полувреме. Те наблягаха на атаки отляво, залагайки на Роналдо. Играчите на Валенсия покриваха португалеца с няколко играчи, с което не допуснаха той да достигне до опасно положение.

Испанците атакуваха по-рядко, но ударите им изглеждаха по-опасни. В последната минута на първата част Диахтаби стреля с глава под гредата, но Счесни със страхотен рефлекс запази нулевото равенство.

След почивката италианците продължиха да да са по-настойчиви. Роналдо показа гениалността си в 59-ата минута. Той овладя топката в наказателното поле, направи характерен за него финт и подаде успоредно на вратата. Марио Манджукич нямаше как да не открие резултата. До края на мача гостите така и не успяха да отвърнат на удара и си тръгнаха с празни ръце.

С успеха си италианският шампион събра 12 точки и остава лидер, следван от Манчестър Юнайтед с 10, Валенсия с 5 и Йънг Бойс с 1. В последния кръг Ювентус гостува на швейцарския шампион, а "прилепите" приемат "червените дяволи".

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ