Две седмици и половина след неговата смърт името на италианската футболна звезда Давиде Астори е в устата на почти всички в страната. Служител на втородивизионния Перуджа пък за зла участ стана жертва на всичко това, съобщават италианските медии.

Заради гаф с изговарянето на името на Астори говорителят на стадиона на Перуджа загуби работата си. По време на домакинството срещу Бреша (2:0) на 6 март в Серия „Б”, само два дни след смъртта на 31-годишния Астори, починал в съня си, Франческо Бирколоти допуснал грешка с изричането на името на италианския национал и капитан на Фиорентина. По време на минутата мълчание Бирколоти назовал починалата футболна звезда „Астолфи”. Един лапсус с ужасни последствия за него. Президентът на Перуджа Масимилиано Сантопадре се вбесил и веднага изхвърлил говорителя.

Перуджа почете Астори този ден по специален начин. Тимът излезе на терена с екипи, на които пишеше Ciao Davide. Сантопадре и без това пък бил ядосан, след като била установена кражба в съблекалните на отбора. Изчезнали били пет часовника на стойност 200 000 евро, а говорителят окончателно накарал босът да излезе извън нерви.