Прокурорът на Удине Антонио де Николо съобщи нова и напълно неочаквана новина във връзка с внезапната смърт на италианския национал Давиде Астори. 31-годишният капитан на Фиорентина беше открит мъртъв вчера сутринта в стаята в хотела, където „виолетовите“ бяха отседнали преди мач с Удинезе.

„Открита е криминална процедура във връзка с хипотезата за непредумишлено убийство. За момента разследването е срещу неизвестен извършител. Очакваме съвсем скоро резултатите от аутопсията, която се извършва в момента“, обяви Де Николо пред италианските медии. 

До момента се считаше, че Давиде Астори е починал по естествен път от сърдечен арест. Такава беше и първоначалната версия на прокурора Де Николо, която по-рано беше съобщена на обществеността.

В същото време стана ясно, че близките на Давиде Астори са прекарали нощта в хотела „Ла ди Морет“, в който вчера намериха тялото на футболиста в стая 118. Родителите и братята на италианския национал са пристигнали в Удине вчера след обяд около 15:00 часа. Те са научили неприятната новина от хора на Фиорентина по телефона. Половинката на Астори – Франческа Фиорети, също е заминала за Удине, след като ужасната вест й била съобщена лично от хора на „виолетовите“. Тя пристигнала в хотела в късния следобед. Франческа останала с родителите на Давиде около един час, след което се върнала във Флоренция.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"