Лацио и Рома завършиха 0:0 в дербито на Вечния град от 32-ия кръг на италианската Серия „А” и остават в битката за участие в Шампионската лига, заемайки съответно трета и четвърта позиция с равен актив.

Съперниците играха предпазливо на „Олимпико”, но въпреки това интересни положения не липсваха нито пред вратата на Томаш Стракоша, нито пред тази на Алисон. В 37-ата минута на първата част Раджа Наинголан изведе Бруно Перес на чудесна позиция и бразилецът нацели гредата.

След почивката пропуски направиха Чиро Имобиле за „орлите” и Юндер за „вълците”, а Де Роси за малко не си вкара автогол. В 80-ата минута Стефан Раду получи втори жълт картон и Лацио остана в намален състав. Въпреки това четири минути по-късно лациалите пропуснаха да поведат след удар на Адам Марушич и рикошет.

В добавеното време Един Джеко уцели втора греда за Рома, а в последните секунди Милинкович-Савич се пробва да вкара от центъра, но нямаше късмет.

След нулевото равенство Лацио и Рома имат по 61 точки и продължават битката за квоти за Шампионска лига. Само на точка зад тях е Интер.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"