Треньорът на италианския шампион Ювентус Масимилиано Алегри призна, че сериозно е обмислял варианта да подаде оставка и да напусне клуба след загубата от Реал (Мадрид) с 1:4 в Кардиф на финала в Шампионската лига.

„Съперникът в Кардиф притежаваше повече. Още през второто полувреме аз вече знаех, че на нас просто ни липсват необходимите парченца, за да наредим пъзела докрай. Имахме двама контузени футболисти, които едвам стояха на краката си. От другата страна пък, Реал изигра много мъдро, много спокойно мача. Играчите на Зидан пък се чувстваха комфортно на “Милениъм Стейдиъм”. За да достигнеш финала, се нуждаеш от талант и късмет. За да го спечелиш обаче, трябва да бъдеш по-добрият отбор”, сподели Алегри, който утре ще отбележи 50-годищен юбилей.

„Замислих се дали не е дошло времето да напиша последната глава в своята история със “Старата госпожа”. Част от мен обмисляше напълно сериозно в понеделник да отиде в офиса на клуба и в знак на уважение и респект да подаде своята оставка. Когато се замислих малко повече за състава на Юве обаче, решението ми стана повече лично. Знам, че имам какво още да докажа начело на тима”, разказа още треньорът на „бианконерите”.

„Знам, че сме в състояние да преодолеем разочарованието от загубения финал в Кардиф. Знам, че можем да имаме един страхотен сезон. Знам, че можем да направим една невероятна кампания в Шампионската лига. Затова единственото, което трябва да направим в момента, е просто да продължим своята работа”, оптимистично завърши Алегри очакванията си за новия сезон.