Завърналият се начело на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан е започнал операция по привличането на голмайстора Килиан Мбапе от ПСЖ, съобщава списание France Football във водещия материал на най-новия си брой.

Зидан бил поставил 20-годишния футболист като основна трансферна цел, но според френското издание „кралете“ ще трябва да вложат 280 милиона евро, за да привлекат Мбапе.

В същото време от списанието добавят, че „кралският“ клуб ще се опита да привлече и нападателя Садио Мане от Ливърпул. Преди време испанският гранд бил постигнал споразумение със сенегалеца, но трансферът му на „Сантиаго Бернабеу“ не се е осъществил, тъй като Зидан напуснал.

От началото на сезона Мане има 20 гола и 4 асистенции в 38 мача на мърсисайдци, а Transfermarkt го оценява Мане на 85 милиона евро. Той има договор с английския гранд до лятото на 2023 година и се смята, че Ливърпул ще иска поне 150 милиона евро за него.

Испанските медии също отбелязват, че Зинедин Зидан настоявал лично пред президента Флорентино Перес за привличането на двамата голмайстори през лятото.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19