Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан се ядоса заради наказанието от пет мача, което получи звездата на тима Кристиано Роналдо. Португалецът бе изгонен след два жълти картона в първия мач за Суперкупата на Испания, в който Реал спечели с 3:1 срещу Барселона на "Камп Ноу". Санкцията е завишена и заради побутването на съдията Рикардо де Бургос в гръб, което Роналдо направи след показания червен картон. Реваншът на "Сатняго Бернабеу" в Мадрид е в сряда срещу четвъртък от 00:00 часа българско време. Роналдо ще пропусне реванша за Суперкупата, както и първите четири кръга в Примера дивисион срещу Депортиво (Ла Коруня), Валенсия, Леванте и Реал Сосиедад.

"Много сме раздразнени. Когато гледам какво се случи, как беше наказан и защо няма да играе пет мача Кристиано, просто съм бесен!", сподели Зидан.

"Кристиано също е бесен. Той имаше различна почивка от останалите от отбора и се върна на терена за тренировки на 5 август. В първия мач с Барселона той игра само 24 минути, а сега трябва да пропусне още пет мача", допълни френският специалист.

Реал (Мадрид) ще обжалва наказанието на португалеца и се надява то да бъде намалено на четири срещи.