Наставникът на Барселона Ернесто Валверде опита да замаже назряващия скандал с нападателя на Барса Луис Суарес. Уругваецът бе сменен след куп пропуски в двубоя с Малага снощи, а при излизането си от терена явно показа недоволството си.

Валверде коментира темата като каза, че няма проблем между двамата и че не е притеснен от пропуските и формата на играча.

"Колкото повече шансове изпуска Суарес, толкова по-добре. Това означава, че сме на правилния път. Това е третия му мач за шест дни и той винаги има положения“.
 
„Суарес е много добър футболист и най-хубавото нещо при нашите нападатели е, че винаги имат много шансове пред себе си. Той искаше да отбележи днес, но ще вкара в следващия мач“.
 
„Суарес е амбициозен и не обича да бъде сменян. Всеки иска да бъде несменяем титуляр през цялото време. Не виждам проблем“.
 
„Вярно е, че Пако Алкасер не играе достатъчно. Днес реших да включа него в игра, защото след насъбралите се мачове помислих, че ще помогне на отбора. Не мога да включвам всички. Футболистите трябва да свикнат с това. Понякога играят повече, понякога по-малко“, завърши Валверде.