Барселона загуби с 3:4 от Бетис на свой терен в среща от 12-ия кръг на Примера довисион.

Каталунците бяха подсилени от голямата си звезда Лионел Меси, който не игра няколко седмици заради счупена ръка, но получиха гол още в 20-ата минута дело на Фирпо Жуниор. Четвърт час по-късно ветеранът Хоакин вкара за 2:0 и направи тежка задачата на каталунците, в чийто актив през първата част влезе само един точен удар.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Меси все пак даде надежди на домакините с гол от дузпа в 67-ата минута, но само четири по-късно Джовани Ло Селсо попари трибуните с гол за Бетис за 3:1.

Резервите Артуро Видал и Мунир Ел Хадади комбинираха в 79-ата минута за 3:2, като чилиецът се разписа. Точно четири минути по-късно обаче Серхио Каналес отново направи преднината на Бетис два гола за 4:2, като минута по-рано Барса остана с човек по-малко за втори жълт картон на Иван Ракитич.

Лионел Меси все пак успя да направи по-почетна загубата с попадение за крайното 3:4 в продължението след асистенция на Видал.

Барса остава начело с точка пред Атлетико (Мадрид) и Алавес, докато Бетис е едва 12-и. 

Загубата е първа у дома за Барса в шампионата от началото на сезона след 1:2 от Леганес като гост през септември, което са единствените поражение на каталунците в Примера от началото на първенството.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК