Лионел Меси няма да играе в следващите 5-6 мача на Барса, като ще пропусне дербито с Реал (Мадрид) и двата мача с Интер в Шампионската лига.

Аржентинецът падна лошо на ръката си, а новината за липсата му изправи косите на всички фенове на каталунците. Това не е първата и вероятно няма да е последната контузия на аржентинецът, а историята на нараняванията му започва от 2006 година.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

На 5 февруари Меси претърпява първата си по-тежка контузия, напускайки дербито с Атлетико (Мадрид) с болки в дясното бедро. Травмата вади меси за 15 дни от терените.

Месец по-късно (7 март 2006 година) отново бедрен мускул на десния крак тормози изгряващата тогава звезда на Барса. Травмата е получена в двубоя с Челси и го вади от терените за 79 дни.

2006-а година носи още две контузии на аржентинеца. През октомври (22.10.) той напуска дербито с Реал след травма в десния глезен, която го вади от терените за 7 дни.

На 12 октомври 2006 аржентинецът получава най-зловещата си контузия, като чупи метатарзална кост на левия крак в двубоя с Реал Сарагоса и е извън терените за 90 дни.

Аржентинецът почти се опазва от травми през 2007 година, но в началото на септември отново е в лазарета. На 11 септември Меси се контузва за първи път с националния отбор на Аржентина и напуска срещата са Австралия с болни в дясното бедро, като отсъства седем дни.

В средата на декември (15.12.) Меси претърпява поредната си контузия в дясното бедро в двубоя с Валенсия - два сантиметра разкъсване на мускул, което го вади от игра за 36 дни.

Единствената травма на Меси за 2008 година (4.03.) отново е в бедрото, но лявото. Разкъсване на мускул в двубоя със Селтик и 42 дни аут.

Отново левият крак се оказва проблемен за Меси през 2009 година (21.11.), когато болки в адуктора в двубоя с Атлетик (Билбао) до пращат в лазарета за 7 дни.

През 2010 година (19.09.) Меси отново има само една контузия - травма в десния глезен на двубоя с Атлетико (Мадрид), което го вади от игра за 10 дни.

Най-леката контузия на Меси е на 5 декември 2012 година. Тогава след травма в лявото коляно в двубоя с Бенфика, аржентинецът се връща в игра само за няколко дни и не пропуска нито един мач.

2013 година се оказва най-тежката за Меси, що се отнася до контузиите, като той получава цели 5 травми.

Лошото за него започва на 2 април 2013, когато дискомфорт в дясното бедро в мача с ПСЖ го вади за седмица от игра.

На 12 май Меси получава мускулна травма в дясния крак на двубоя с Атлетико (Мадрид) и отсъства около 21 дни.

Хематом на левия крак отново в двубой с "дюшекчиите" на 22 август му струва 4 дни извън терените.

Поредната контузия за Меси през 2013 година идва на 28 септември - мускулна контузия в десния крак в срещата с Алмерия го вади от сметките за 21 дни.

Последната травма на Меси за годината е на 10 ноември, като в двубоя с Бетис болки в дясното бедро му струват 42 дни почивка.

2014 година се оказва далеч по-благосклонна за Меси и на 31 август в срещата с Виляреал е единствената му травма. Проблем с адуктора на десния крак го вади от игра за едва 7 дни.

През 2015 година пък Меси получава последната до вчера контузия, като на 26 септември дясното му коляно претърпява ударв двубоя с Лас Палмас и след това той е извън игра за 56 дни.

Вчера (20.10.2018) в срещата със Севиля Меси падна на дясната си ръка и контузи лакътя си, а очакванията са да не играе около 3 седмици (21 дни).

По материал на goal.com