Барселона най-вероятно ще е новият шампион на Испания още в края на април и преди вечното дерби с Реал (Мадрид) на 6 май. Това показва статистиката и сметките с оглед точковата надпревара на каталунците с Атлетико (Мадрид) след загубата на мадридчани от Реал Сосиедад снощи (0:3)

По план трофеят трябва да дойде на 29 април, когато Барса гостува на Депортиво Ла Коруня, а победата прави тима на Ернесто Валверде непоклатим номер 1 без значение от свършеното от преследвача Атлетико часове по-рано като гост на Алавес.

Статистиката показвa 50% шанс за успех като гост на каталунците, тъй като Барса има 5 победи, 3 равенства и 2 загуби, като последната е в последния мач помежду им в Ла Коруня, а само трите точки ще задоволят каталунците. В последните си 5 мача у дома Депортиво има 4 хикса и победа, с което шансовете им да препънат лидера в класирането се увеличават.

Загуба на Атлетико при домакинството на Бетис (22.04.) и гостуването на Алавес (29.04) също пращат трофея в Каталуния преди "Ел Класико", сочат сметките, както и евентуални два хикса на Атлетико и Барса в последните им за април срещи.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН