Барселона победи гостуващия тим на Малага с 2:0 в среща от деветия кръг на Примера дивисион и записа осми успех от началото на сезона.

Първият гол на „Камп Нпу” падна още във втората минута, а до този момент гостите не бяха пипнали топката. Тя напусна очертанията на терена, но това не бе видяно от главния съдия и Люка Дин центрира, а Жерард Деулофеу засече с пета отблизо за 1:0. Въпреки протестите голът беше зачетен.

Каталунците продължиха да имат инициативата и след гола, търсейки удвояване на аванса си, но не създадоха чисто голово положения. В 29-ата Хуан Карлос центрира отляво, а Гонсало Кастро от гостите се отскубна от опеката на двама и шутира покрай вратата. В последните минути преди почивката андалусци дори играеха по-често с топката пред вратата на Марк-Андре тер Щеген.

В началото на втората част пропуски направиха Роберто Росалес от гостите и Лионел Меси. В 56-ата минута домакините все пак удвоиха преднината след шут на Иниеста и отклонена топка от крака на защитник.

В 67-ата минута Юмтити се подхлъзна и Кеко от гостите шутира, но нацели лицето на Дин. Четвърт час преди края Луис Суарес пропусна сам от близка дистанция. Малко след това Луис Ернандес отправи удар с глава и топката почти облиза гредата от външната страна.

След победата си Барселона е на върха с 25 точки. Малага остава на дъното само с една точка.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН