Голямата звезда на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо говори открито за най-тежките времена в блестящата си кариера. Пред The Players Tribune португалският национал разкрива какви жертви е трябвало да направи, за да изпълни мечтата си.

"Баща ми работеше в Андориня и не спираше да ме кара да играя за дублиращия отбор. Знаех, че това ще го направи горд, затова отидох. В първия ден имаше куп правила, които не разбирах, но се впечатлих. Запали ме организацията и чувството да победиш. Истина е, че тогава нямахме много пари. Животът не беше лек на Мадейра. Като малък играех със старите обувки на брат ми и ги приемах като подарък. Когато обаче си дете, не се притесняваш за пари", започва Роналдо.

„Отидох в академията на Спортинг (Лисабон) на 11 години и това беше най-тежкият момент в моя живот. Плачех почти всеки ден. Бях все още в Португалия, но за мен бе, сякаш съм се пренесъл в друга страна. Не познавах никой и бях сам. Моето семейство можеше да си позволи да ме посещава само веднъж на четири месеца. Толкова ми липсваше, че всеки ден бе болезнен. Футболът обаче ме мотивира”, разказва още португалецът.

Четирикратният носител на „Златната топка” говори и за Рел. „Винаги съм се учудвал на Мадрид. Исках да спечеля трофеи с Мадрид, да подобря всички рекорди и да стана клубна легенда”, пише Кристиано за мотивацията си да премине при „кралете”.

От 2009 година насам Роналдо играе за „белия балет” и през това време стана баща, което променя всичко за него. „Когато един мъж е баща, чувството да печели титли е различно. Едно чувство, което не може да се опише. Затова моето време в Мадрид е толкова специално. Искам да спечеля толкова много титли, колкото е възможно. Това е моята природа”, допълва нападателят.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН