Реал (Мадрид) постигна трудна победа с 2:1 като гост на Хетафе в среща от 8-ия кръг на Примера дивисион. В герой за испанския шампион се превърна Кристиано Роналдо, който донесе успеха на тима си в самия край на двубоя.

"Кралете" бяха по-дейният отбор в началото на срещата и имаха възможност да излязат напред в резултата още в 11-ата минута. Мощен шут на Кристиано Роналдо обаче бе спасен с вещина от стража на домакините Висенте Гуаита.

В следващите минути "белите" продължиха да са по-активни в предни позиции, но трудно стигаха до опасни ситуации. Все пак в 39-ата минута Реал стигна до гол. След грешка в отбраната на домакините Карим Бензема напредна и реализира с хубав диагонален удар.

Втората част започна по прекрасен начин за Хетафе. В 56-ата минута тимът стигна до изравнителен гол чрез Молина. Нападателят се разписа, засичайки от вратарското поле центриране по земя. Видеоповторенията обаче показа, че играчът на Хетафе е бил в положение на засада. Това обаче остана незабелязано от съдиите и попадението бе зачетено.

В 73-ата минута Реал беше много близо до гол, но Кристиано Роналдо направи непростим пропуск и пропусна на празна врата.

В следващите минути испанският шампион наложи натиск, който даде резултата в 85-ата минута. Роналдо получи в наказателното поле извеждащ пас и без подготовка прати топката във вратата на домакините. Това бе първи гол за португалеца от началото на сезона в испанското първенство.

До края на срещата не паднаха повече голове и Реал се поздрави с успеха.

Във временното класиране тимът на Зинедин Зидан заема 2-о място със 17 точки. Хетафе е 14-и с 8.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН