Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Реал (Мадрид) се реваншира отчасти на феновете си за загубата от градския съперник Атлетико (2:4 след продължения) в мача за Суперкупата на Европа през седмицата и срази гостуващия Хетафе с 2:0 на старта на новия сезон в Примера дивисион.

Кейлор Навас започна титуляр на вратата на „кралския“ клуб вместо привлечения от Челси белгийски национал Тубо Куртоа, избран за най-добър страж на Мондиал 2018 в Русия. Дани Себайос бе титуляр в халфовата линия до Тони Кроос и Иско, а в атака действаха Карим Бензема, Гарет Бейл и Марко Асенсио.

Срещата на „Сантяго Бернабеу“ премина под диктовката на домакините, които доминираха през цялото време, а показателен е фактът, че Хетафе отправи първия си удар едва в 70-ата минута и то неточно над вратата.

След четвърт час игра Марсело центрира и Бейл с плонж засече топката с глава, пращайки я в напречната греда. В 20-ата минута Бейл центрира отляво, Давид Сория изби с една ръка, но Дани Карвахал прехвърли вратаря с глава за 1:0.

Две минути преди края на първата част Серхио Рамос се разписа, но след съдийски сигнал за нарушение в атака.

Малко след почивката в 51-ата минута Асенсио бе изведен зад защитата на гостите и асистира на Гарет Бейл, който с премерен удар удвои аванса на домакините. Три минути след това Асенсио разтресе дясната греда след силен шут от средна дистанция.

В 71-ата минута в игра се появи избраният за най-добър играч на Световното в Русия Лука Модрич, но срещата просто се доиграваше в спокойно темпо. Така Реал започна новия сезон с убедителен домакински успех над тима от едноименното мадридско предградие Хетафе.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА - ТУК