Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) се готви да взриви пазара през зимата и това с повече от изненадващи трансфери, като списъка на „кралския” клуб са включени десет имена, твърди испанското издания Diario Gol.

Босът на „белия балет” Флорентино Перес е набелязал за подсилване състава на Зинедин Зидан преди всичко играчи, чийто договори с настоящите им отбори изтичат следващото лято. Петима от списъка са от английската Висшата лига. Начело в листата е чилийският национал Алексис Санчес от Арсенал, но той е желан още от Манчестър Сити и ПСЖ. Испанците Андер Ерера и Хуан Мата от Манчестър Юнайтед също са в полезрението на „кралете”.

Освен това повече от изненадващо в този списък присъства и шведският ветеран Златан Ибрахимович. 35-годишният нападател се възстановява от травма от април и очаква да се върне в игра за „червените дяволи”, въпреки че кариерата му е към края си. Петият играч от Англия е халфът Емре Джан от Ливърпул, който все още не се е разбрал с мърсисайдци за нов контракт.

Другите петима от огромния списък на Реал са германецът Леон Горецка от Шалке 04, холандецът Стефан де Врей от Лацио, Кепа от Атлетик (Билбао) и дуото от градския съперник Атлетико Лукас Ернандес и Хосе Хименес.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН