Реал (Мадрид) разби у дома Лас Палмас с класиката 3:0 в среща от 11-ия кръг на испанската Примера дивисион и се върна на победния път след двете поредни загуби – при визитата на Жирона (1:2) в миналия кръг и от Тотнъм (1:3) в Шампионската лига през седмицата в Лондон.

„Кралският” клуб доминираше от самото начало на срещата и след няколко пропуска пред вратата на гостите от Канарските острови поведе с гол на бразилския халф Каземиро (41), който се разписа с глава след центриране. До края на първата част нямаше повече попадения.

След почивката Марко Асенсио (56) вкара страхотен гол след шут от далечна дистанция и удвои аванса на „белия балет”. Иско (74) пък се разписа след асистенция на голямата звезда Кристиано Роналдо и оформи крайния резултат. Футболистите на Зинедин Зидан продължиха да търсят още голове до края на мача, но не успяха да стигнат до четвърто попадение и по-убедителна победа.

След седмия си успех за първенство от началото на сезона Реал измести градския съперник Атлетико от третото място, като и двата тима имат по 23 точки и изостават на 8 от лидера Барселона, но пък само на 4 от втория Валенсия. Лас Палмас остава предпоследен с 6 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН