Реал (Мадрид) се върна на победния път в Примера дивисион след труден успех с 2:1 като гост на Алавес. Срещата между двата тима бе част от 6-ия кръг местния шампионат. 

Домакините започнаха със самочувствие двубоя, но не съумяха да стигнат до попадение. Вместо това Реал поведе в резултата още при първата си добра ситуация. Асенсио получи топката в близост до аутлинията, центрира ниско към точката за изпълнение на дузпа, където Себасйос овладя и стреля в десния долен ъгъл на Пачеко - 0:1.

В следващите минути двата отбора заложиха на атакуващ футбол и положенията пред двете врати не липсваха.

Така се стигна до 40-ата минута, когато Мунир получи по дясното крило, центрира с левия крак и непокритият Ману Алехандо Гарсия стреля по великолепен начин с глава от 14 метра, матирайки Навас - 1:1. 

Отговорът на шампиона на Испания не закъсня и 3 минути по-късно Себайос вкара втория си гол в мача , възползвайки се от грешка на противниковия страж.

В началото на второто полувреме Реал можеше да поведе с 3:1, но удар на Роналдо срещна гредата. Мачът продължи да бъде двуостър, но до нови попадения така и не се стигна.

Преди изиграването на останалите мачове от кръга Реал е на 4-а позиция с 11 точки. Алавес пък е на предпоследното 19 място с 0. 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН