Реал (Мадрид) победи драматично у дома последния Уеска с 3:2 в заключителната среща от 29-ия кръг на испанската Примера дивисион и записа втори пореден успех след завръщането на Зинедин Зидан начело на тима. Френският специалист заложи на своя син Люка Зидан на вратата. В състава на домакините намериха места и традиционни резерви като Алваро Одриосола, Маркос Йоренте, Дани Себайос и Браим Диас.

Колумбийският нападател Хуан Ернандес (3) шокира домакините още в самото начало. След това играчите на Зидан взеха инициативата и изравниха чрез Иско (25) след пас на Браим Диас.

Въпреки доминацията си Реал стигна до обрата едва след почивката с гол на Дани Себайос (62), разписал се след асистенция на Карим Бензема. Радостта на „кралския“ клуб не бе дълга, след като Ечейта (74) изравни след подаване на Мой Гомес и гостите бяха на път да измъкнат точката. Не така обаче мислеше Карим Бензема (89), който се разписа с мощен удар след центриране на Гарет Бейл и игра с топката на Серхио Рамос, който търсеше дузпа, но не я получи.

След успеха си Реал е трети с 57 точки, изоставайки на 2 от втория Атлетико и 12 от лидера Барселона. Уеска е на дъното с 22 точки и на 7 от спасителната 17-а позиция, на която в момента е Виляреал.

По-рано през деня в други срещи от кръга Леванте и Ейбар завършиха 2:2, Райо Валекано направи 1:1 с Бетис, какъвто резултат се получи и между Валядолид и Реал Сосиедад. Валенсия пък спечели с 1:0 при визитата си на Севиля.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19