Реал (Мадрид) се изложи пред своите фенове, след като завърши 2:2 с третодивизионния Фуенлабрада в реванша от 1/16-финалите за Купата на Краля, но все пак с общ резултат 4:2 се класира за 1/8-финалната фаза на турнира.

Треньорът на домакините Зинедин Зидан използва експериментален състав с резерви и юноши, които очевадно не бяха стиковани. В 25-ата минута Луис Мия изведе гостите напред в резултата с далечен удар, а след това те имаха още няколко възможности дори да удвоят преднината си и така да заличат пасива от два гола след първата среща на свой терен.

След почивката в 60-ата минута сантиметри разделиха Фуенлабрада от втори гол. Ката Диас отправи удар с глава и намери напречната греда. Две минути след това за „кралския” клуб като резерва в игра се появи Гарет Бейл, който с първото си докосване асистира на Борха Майорал за изравнителния гол. Топката се удари в горната греда, тупна пред голлинията, след което влезе във вратата за 1:1. Осем минути по-късно Борха Майорал отново бе точен за 2:1 след ново подаване на Бейл, като този път останаха съмнения, че уелсецът е бил в положение на засада.

Минута преди края на редовното време Портия вкара нов гол за гостите, които след 2:2 си тръгнаха с високо вдигнати глави от испанската столица.