Реал (Мадрид) направи 0:0 като гост на Атлетик (Билбао) в среща от 14-ия кръг на Примера дивисион. Така тимът на Зинедин Зидан пропусна чудесната възможност да се доближи до лидера във временното класиране Барселона, който по-рано направи хикс със Селта.

През първата част "кралете" бяха по-дейният отбор на терена и създадоха няколко добри ситуации за гол. С пропуски обаче се отличиха Роналдо, Тони Кроос, Рафаел Варан и Серхио Рамос.

От своя страна баските също на няколко пъти затрудниха Кейлор Навас, но стражът на испанския шампион демонстрира висока класа и не допусна топката да навести вратата му.

През втората част ситуацията на терена остана непроменена. И двата отбора бяха активни в предни позиции, но така и не намираха верния път към целта. В 87-ата минута Реал остана с 10 души на терена, след като получи втори жълт картон и бе изгонен. Това бе и последната по-любопитна ситуация в мача.

Във временното класиране "кралете" са 4-и с 28 точки, като изостават на 8 зад първия Барселона, 3 зад втория Валенсия и 2 зад градския съперник Атлетико (Мадрид). Билбао пък е 15-и с 14 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН