Реал (Мадрид) спазари голямата сензация в германската Бундеслига този сезон Лука Йович, който не спира да бележи за Айнтрахт (Франкфурт), съобщава „Билд“. Така "кралете" нанасят голям удар срещу големия си конкурент Барселона, който се надяваше да привлече сърбина като алтернатива на Луис Суарес.

Според немското издание „орлите“ съвсем скоро ще обявят трансфера на сръбския голмайстор в „кралския“ клуб за сумата от 50 милиона евро. Самият той се е разбрал с бъдещия си тим за шестгодишен договор и голяма заплата, параметрите за която не се споменават.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

21-годишният нападател бе спряган за бъдещо попълнение на Барселона и заместник на уругваеца Луис Суарес, но „белият балет“ изпреварва каталунците за подписа на сърбина. Интерес към него проявяваха още и английските грандове Челси, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Арсенал.

Лука Йович е собственост на Бенфика, но играе под наем за „орлите“ от Франкфурт, които ще се възползват от опцията да го откупят за 12 милиона евро и след сделката с Реал ще си гарантират 38 милиона евро чиста печалба.

От началото на сезона Йович има 23 гола и 6 асистенции в 37 мача във всички турнири за носителя на Купата на Германия от миналата година.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19