Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) ще плати обезщетение на Испанската футболна федерация за треньора Хулен Лопетеги, който ще замини изненадващо оттеглилия се французин Зинедин Зидан след спечелването на Шампионската лига за трета поредна година.

Малко преди началото на световното първенство в Русия, което ще се проведе от 14 юни до 15 юли, Лопетеги подписа договор с Испанската футболна централа за още две години. В него обаче е имало записана освобождаваща клауза и затова той може да поеме „кралския“ клуб срещу компенсация.

„Испанската футболна федерация ще получи плащането по освобождаващата клауза, за да може сегашният национален селекционер да подпише с Реал (Мадрид)“, се казва в съобщение на централата. Конкретна сума не се споменава, но президентът Луис Рубиалес обяви пресконференция утре от 11:30 часа българско време в руския град Краснодар.

В петък Испания започва участието си на Мондиала срещу Португалия, а след това ще премери сили в група B още с Иран (20 юни) и Мароко (25 юни).

ПРОГРАМА НА МОНДИАЛ 2018 - ТУК