Реал (Мадрид) срази вечния съперник Барселона с 2:0 на своя "Сантяго Бернабеу" в реванша за Суперкупата на Испания и с общ резултат 5:1 от двата мача спечели трофея за десети път в историята. Каталунците обаче остават рекордьори с 12 трофея. Марко Асенсио (4) и Карим Бензема (39) вкараха головете, а в 33-ата минута Лукас Васкес нацели гредата, която на два пъти бе верен помощник и на "кралския" клуб след удари на Лионел Меси и Луис Суарес след почивката.

Асенсио започна титуляр на мястото на наказания Кристиано Роналдо, а Лукас Васкес получи шанс за изява на позицията на Гарет Бейл. На резервната скамейка на „белия балет” бяха оставени и още двама от титулярите в първия мач - Иско и Каземиро, който все пак се появи в игра след почивката. Сержи Роберто пък игра на мястото на контузения Андрес Иниеста за гостите.

През първата част Реал доминираше напълно и още в 4-ата минута Марко Асенсио вкара много красив гол с шут от около 30 метра. 21-годишният халф бе вкарал феноменално попадение и в първия мач за 3:1 на „Камп Ноу”, а сега отново не остави шансове за вратаря Марк-Андре тер Щеген. В 7-ата минута публиката на "Сантяго Бернабеу" развя бели кърпички в знак на несъгласие с наказанието за 5 мача на Кристиано Роналдо.

Последваха пропуски на Меси за гостите и Асенсио за "белите", а в 33-ата минута Лукас Васкес нацели гредата след удар от близка дистанция.

"Белият балет” продължи да превъзхожда каталунците и в 39-ата минута френският нападател Карим Бензема мина зад гърба на своя сънародник Самюел Юмтити, след което с прекрасен удар удвои аванса на домакините пред погледа на бранителя.

След почивката в 52-ата минута Меси бе близо до гол за Барса, но този път напречната греда бе в помощ на „кралския” клуб. Малко след това Бензема нахлу в наказателното поле на гостите и отправи силен удар, но Тер Щеген се намеси и предотврати нов гол във вратата си. Жерард Пике пък бе заменен и вместо него мача за гостите доигра Нелсон Семедо.

В 64-ата минута Сержи Роберто се размина с топката на границата на вратарското поле след центриране на Андре Гомеш. Каталунците продължаваха да действат мудно и и нямаха никакъв късмет при атаките си. В 71-ата минута Меси отправи удар и Кейлор Навас спаси, а при добавката с глава Луис Суарес прати топката в страничната греда. Три минути по-късно Меси отново не бе точен, пращайки топката над вратата.

Мачът се доигра в спокойно темпо без някакви сериозни положения за гол пред двете врати. Така в крайна сметка след двете си победи Реал закономерно спечели за десети път Суперкупата на Испания.

РЕАЛ (МАДРИД) - БАРСЕЛОНА 2:0
(в първата среща 3:1, общ резултат 5:1)
1:0 Марко Асенсио (4), 2:0 Карим Бензема (39)