След двете си поредни равенства за първенство Реал (Мадрид) спечели с 3:1 при визитата на непознаващия до този момент поражението Реал Сосиедад в среща от четвъртия кръг и се върна на победния път в Примера дивисион. Гостите от испанската столица бяха без наказания си голмайстор Кристиано Роналдо, както и бразилецът Марсело, който също бе санкциониран. Карим Бензема и Тони Кроос пък бяха извън състава на „кралския” клуб заради контузии.

На "Аноета" футболистите на Зинедин Зидан изравниха световен рекорд. Те се разписаха в 73-а поредна среща във всички турнири, изравнявайки постижение на бразилския Сантос. Пеле и компания правят това от 1961 до 1963 година. Последният мач, в който „белият балет“ не успя да реализира гол, е при нулевото равенство срещу Манчестър Сити на 26 април 2016 година в Шампионската лига.

Получилият шанс за изява младок Борха Майорал (19) изведе гостите напред в резултата след асистенция на Серхио Рамос, който направи неуспешен опит за задна ножица при центриране на Каземиро. Баските от Сан Себастиан обаче бързо изравниха чрез Кевин Родригес (28), възползвал се от асистенция на Алваро Одризола и пратил топкта под плонжа на Кейлор Навас. Същият този Родригес обаче си вкара автогол в 36-ата минута и гостите отново поведоха.

След почивката Гарет Бейл (61) бе изведен чудесно от Иско и с прехвърлящ удар оформи крайния резултат. В 82-ата минута Асенсио прати топката в мрежата точно до далечната греда, но попадението бе отменено заради засада на Гарет Бейл, който така и не игра с топката.

В крайна сметка Реал (Мадрид) спечели и събра 8 точки, за да излезе и излезе на четвърта позиция, изоставайки на 4 точки от лидера Барселона. Реал Сосиедад записа първа загуба и остава трети с 9 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!