Реал (Мадрид) е бил заделил над 400 милиона евро за подписа на аржентинската звезда на Барселона Лионел Меси. „Кралският” клуб искал да взриви трансферния пазар през лятото на 2013 година, твърди в новия си брой немското списание Spiegel.

Според изданието всичко се разиграло само два месеца преди „белият балет” да привлече Гарет Бейл от Тотнъм. Тогава от Реал предприели офанзива за Меси, чийто адвокат информирал баща му за интереса на испанската столица. „Белият балет" бил готов да плати 250 милиона евро, каквато била тогава сумата в освобождаващата клауза към договора на Меси с каталунците. Отделно „кралете” смятали да обвържат аржентинеца с договор до лятото на 2021 година и да му плащат по 23 милиона евро на сезон и още един милион на баща му за съдействие. При това положение общата сума за ангажирането на Меси щяла да достигне над 400 милиона евро.

За сключването на сделката и подписването на договорите от Реал щели да наемат частен самолет, на борда на който да присъстват Лео Меси, неговият тогавашен адвокат Иниго Хуарес, баща му Хорхе, бившият адвокат на футболиста, босът на „белия балет” Флорентино Перес, адвокат на клуба и бившият спортен директор Мигел Пардеса.

Адвокатът на аржентинеца Иниги Хуарес казал на клиента си, че Реал обещава да упражни натиск върху властите, ако той и семейството му имат данъчни проблеми. Самият Меси нямал никакво намерение да преговаря с вечния враг и отказал на „кралския” клуб за втори пъти в кариерата си. Първата оферта била през 2011 година, когато в Реал се страхували, че Кристиано Роналдо може да премине в Манчестър Сити, а през 2015 година имало и трето предложение към аржентинеца, когато между Меси и треньора Луис Енрике има напрежение.

От "белия балет" побързаха да опровергаят всичко това. "Всички тези информации нямат нищо общо с реалността, те са тотално фалшиви", обяви "кралският" клуб.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН