След Уеска и Райо Валекано е почти ясен и третият изпадащ от испанската Примера дивисион кръг преди края на сезона. Това най-вероятно ще е Жирона, който имаше пряк двубой с Леванте за спасяване на собствен терен, но се провали и паднаха с 1:2. Така каталунският тим изостана на три точки от последния над чертата Селта и само чудо в последния кръг може да го отърве от изпадане, след като има и по-лоша голова разлика.

След нулево първо полувреме домакините поведоха с гол на Кристиан Стуани (60). Уругваецът засече от близка дистанция отбита от вратаря гостите топка. Скоро след това Леванте изравни с гол на Хосе Моралес (62) с глава. Равенството запазваше някакви по-сериозни шансове за каталунците да оцелеят, но малко преди края Енис Барди (86) донесе успеха за гостите с мощен шут от границата на наказателното поле.

Този резултат помогна на другите замесени в борбата за оцеляване тимове. Валядолид се спаси с втората си поредна победа. Тимът, чийто собственик е бразилската легенда Роналдо победи Райо Валекано с 2:1 след попадения на Юнал (6-дузпа) и Сержи Гуардиола (80). За „пчеличките“ се разписа Алваро Медран (73). Така отборът на Феномена събра 41 точки на 16-а позиция и е на 4 пред опасната зона.

Виляреал подпечата и на теория оставането си с успех над Ейбар с 1:0 а единственият гол вкара Токо Екамби. Така „жълтата подводница“ събра 43 точки и е на 14-а позиция.

Единственият друг тим, от замесените в борбата за оцеляване, който загуби, беше Селта с 1:3 про визитата си на Атлетик (Билбао), който запази седмата си позиция с 53 точки и е само на точка от това да завърши на нея и да си гарантира участие в Лига Европа следващия сезон.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19