Поредни феноменални постижения на Барселона и голямата звезда Лионел Меси останаха на заден план заради референдума за независимост на Каталуния.

Победата на Барселона срещу Лас Палмас (3:0) пред празните трибуни на „Камп Ноу” бе мач №1000 за тима без допуснат гол в Примера дивисион. Нито един друг отбор не е постигал това, а втори в класацията с 930 такива срещи е Реал (Мадрид). С най-голяма заслуга за този рекорд на каталунците са бившите вратари на тима Виктор Валдес (172 мача без допуснат гол) и Андони Субисарета (124 срещи без попадения). Що се отнаса до бившите треньори на Барса №1 е покойният Йохан Кройф, под чието ръководство отборът не е допускал гол в 118 мача.

В същото време Лионел Меси никога не е записвал толкова добър старт като в настоящия сезон на Примера дивисион. 30-годишният аржентинец има вече 11 гола за първенство, подобрявайки собственото си най-добро постижение в испанския елит. Той вкара две от попаденията си срещу Лас Палмас и задмина рекорда си от 10 гола в първите 7 кръга през сезон 2011/12.

ОЩЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМА В КАТАЛУНИЯ – ТУК

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН