Аржентинецът Сантиаго Силари наследи Хулен Лопетеги на треньорския пост в Реал (Мадрид) и според последните информации ще остане за постоянно начело на „кралете“ поне до края на сезона. Големият фаворит преди него Антонио Конте пък разкри защо е отказал на босa на испанския гранд Флорентино Перес. Италианецът бе считан за най-желан от Перес и топ-кандидат за поста на Хулен Лопетеги ден след кошмарната загуба на „белия балет“ от Барселона (1:5) в Ел Класико на „Камп Ноу“, но много бързо отпадна като вариант.

„Не искам да се качвам на пътуващ влак. В момента не усещам необходимостта да тренирам отбор. Не бързам за никъде. Ще изчакам до юни, за да стартирам нов проект. За един треньор от моето ниво е по-добра да изчака. Когато треньор поема отбор, той трябва да внесе респект. Това очакват и играчите. Ако това не се получи, се започва с проблемите“, обясни Конте отказа си пред Rai Sport.

По непотвърдена информация бившият наставник на Челси и Ювентус е поставил и твърде високи изисквания по отношение на заплатата си и продължителността на договора си. В крайна сметка се стигнало до отказ и босовете на Реал се насочили към треньора на втория тим Солари, под чието ръководство „кралският“ клуб записа четири последователни победи във всички турнири.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК