Сериозен скандал за уговорени мачове в Испания е на път да избухне, след като 50 срещи от последните три сезона са разследвани за черно тото, съобщава „Ел Конфиденсиал”.

Според изданието в две от срещите са замесени дублиращите отбори на грандовете Барселона и Реал (Мадрид). Сред разследваните срещи са Барселона „Б” - Елденсе от сезон 2016/17 и Сарседа – Реал (Мадрид) „Б” от настоящия сезон. Двубоите са от третото и четвъртото ниво на испанския футбол, а сред тях има и такива на вторите тимове на Виляреал, Малага и Хетафе, както и на третия отбор на Севиля.

В същото време „Марка” съобщава за 20 задържани във връзка с уредените мачове, но няма информация за арестувани футболисти. Всички задържани са от престъпни структури, които нямат общо със споменатите вече клубове.

Най-често срещаните имена за уговорените мачове са тези на тимове като Алкала, Елденсе, Атлетико (Еспеленьо) и Ла Рода. УЕФА оказва пълна подкрепа на мащабното разследване, включващо 10 срещи от сезон 2015/16, 26 от сезон 2016/17 и 15 от настоящия сезон.