Лидерът в Примера дивисион Барселона този път не сгреши и се върна на победния път, надигравайки с 2:0 като гост Виляреал. Срещата беше от 15-ия кръг, а точни за каталунците бяха Луис Суарес в 72-ата минута и Лионел Меси в 83-ата.

В предишните си два мача в шампионата Барса направи равенства с Валенсия (1:1) и Селта (2:2), но тази вечер се гмурна за трите точки и ги измъкна от "жълтата подводница". Меси и компания обаче бяха затруднени от домакините, които в 60-ата минута останаха с човек по-малко след червен картон на Дани Раба. Численото предимство си каза думата и до края Барселона стигна до успеха. 

Каталунците събраха 39 точки и водят с пет пред втория Валенсия (34). Трети с 33 е Атлетико (Мадрид), следват Реал (Мадрид) с 31, Севиля с 28 и Виляреал с 21.

Meси и компания започнаха по-активно и можеха да поведат рано-рано. В 4-ата минута обаче гредата спаси домакините, след като Пике засече с глава центрираната от корнер топка, която се отби в напречната греда. В 16-ата Сориано затрудни стража на Барса Марк-Андре тер Стеген с изстрел от воле, който вратарят спаси с една ръка. 

В следващите минути "жълтата подводница" продължи да тормози лидера в Примера дивисион. В 26-ата минута отново имаше опасност пред Тер Стеген, но до гол не се стигна. Малко преди почивката вратарят на Барселона изби топката навреме и не позволи на Роберто Сориано да вкара. 

В началните минути на втората част Меси и компания продължиха да бъдат неубедителни. В 58-ата Жорди Алба центрира, Асенхо не се намеси добре, а влезлият секунди по-рано Пако Алкасер се размина с топката. Минута по-късно Меси стреля, като топката облиза гредата и излезе в аут. 

В 60-ата съдията изгони Даниел Раба от състава на домакините за опасно влизане с бутоните напред в краката на Серхио Бускетс. 

Останали с човек повече, каталунците наложиха превес и успяха да стигнат до победата. В 72-ата минута Луис Суарес откри резултата след отлична атака на гостите и извеждащо подаване на Пако Алкасер - 0:1. 

Десетина минути по-късно Меси пусна елегантен пас към Луис Суарес, който не успя да уцели добре топката от въздуха. В 83-ата Меси подпечата победата на Барса. Виктор Руис сгреши с изнасянето на топката, впоследствие Лео изскочи срещу Асенхо и го наказа за крайното 0:2. 

По време на гола на Меси обаче на терена имаше втора топката, макар и далеч от ситуацията.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН