Настоящият треньор на Реал (Мадрид) Хулен Лопетеги записва по-лоша старт начело на тима в Примера дивисион от предшествениците си Зинедин Зидан и Рафаел Бенитес.

Миналата седмица „кралете“ загубиха катастрофално с 0:3 при визитата си на Севиля и завършиха 0:0 с градския съперник Атлетико на „Сантяго Бернабеу“. Така след седем кръга те имат 14 точки в актива си и голова разлика 12:6. Голмайстор на тима е Карим Бензема с 5 гола, но френският нападател не се е разписвал от пет мача.

Преди година Реал спечели също 14 точки в първите 7 кръга, вкарвайки 13 гола и допускайки 6, но тогава бе пети в класирането и изоставаше на 6 точки от Барселона, а сега има равен актив с каталунците, които не са в добра форма и не спечелиха в последните три кръга.

През сезон 2015/16 след 7 кръга под ръководството на Рафаел Бенитес „белият балет“ имаше 15 точки - четири победи и три равенства с голова разлика 15:2. Тогава „кралският“ клуб бе втори в класирането след Виляреал. Седем месеца обаче изкара Бенитес начело на Реал и бе уволнен, за да дойде Зидан, поел тима на трета позиция след 18 кръга и актив от 37 точки.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА - ТУК