Епохата "Андрес Иниеста" в Барселона приключи снощи. След 22 години в каталунския тим магическият халф каза сбогом на клуба на сърцето си. Със сълзи на очи и много емоции 84 000 души отдадоха своята почит на легендата. 

Иниеста прекара 22 сезона в Барселона, изигра 674 двубоя и си тръгна така, както го правеше почти всяка година - с трофеи. Каталунците вдигнаха шампионската титла след края на мача с Реал Сосиедад от последния кръг на Примера (1:0). Иниеста остана на терена до 82-ата минута, когато бе заменен и целият стадион го изпрати на крака. 

Просълзеният футболист вдигна първи трофея, а след като всички останали си тръгнаха излезе за последен път на вече празния "Ноу Камп". Иниеста постоя седнал на центъра на терена и се наслади на тревата на своя любим стадион.

„Трудно е, но бяха 22 невероятни години. Беше гордост и удоволствие да браня цветовете на тази фланелка, на най-добрия тим в света. Благодаря на всички мои колеги. Ще ми липсвате много“, каза Иниеста след мача.

„Благодаря и на феновете за уважението, което ми демонстрират.  Аз съм на 34 години и благодаря на всички, че искат да остана. Завинаги ще ви нося в сърцето си. Изпитах много емоции, много чувства. Тръгвам си, но Барса остава на върха с играчите, които притежава. Не съм се колебал за решението си. Трябва да си наясно със себе си, когато идва краят е най-трудно. Завинаги оставам благодарен на тези хора“, завърши легендарният халф.