Реал (Мадрид) спечели с 3:1 градското дерби с Атлетико (Мадрид) от 23-ия кръг на Примера дивисион. С успеха "белите" изпревариха "дюшекчиите" в класирането, пращайки ги на третото място. Реал вече е втори с 45 точки, а Атлетико има 44. Лидерът Барселона е с 50 и мач по-малко. Каталунците утре имат тежко гостуване на Атлетик (Билбао).

Основна роля в дербито на "Уанда Метрополитано" зае системата за видеоповторения - ВАР, която се намеси решително на четири пъти. 

Toчни за победата на Реал бяха Каземиро в 16-ата минута, Серхио Рамос (43-дузпа) и Гарет Бейл (74). За Атлетико се разписа Антоан Гризман в 25-ата минута. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Каземиро откри за Реал в 16-ата минута, разписвайки се по красив начин със задна ножица от непосредствена близост. В 25-ата Гризман получи хубав пас зад защитата на "кралете" и прокара топката между краката на Тибо Куртоа - 1:1.

ВАР влезе в действие, след като Реал имаше претенции за нарушение на Анхел Кореа срещу Винисиус преди паса към Гризман. Имаше и спорове за засада на французина, но въпреки това попадението беше зачетено.

В 43-ата минута Серхио Рамос отново върна преднината на "белите", след като реализира дузпа. Наказателният удар беше отсъден за нарушение срещу Винисиус. Тук ВАР отново се намеси, след като Хименес повали бразилеца на границата на наказателното поле на Атлетико. Създаде се впечатление, че фаулът беше извършен извън наказателното поле, но дузпата все пак бе дадена и се стигна до гол. 

В 53-ата минута съдиите отмениха попадение на Алваро Мората поради засада. Бившият играч на Реал тръгна да се радва след попадението, но страничният рефер бързо охлади страстта му с вдигнатия флаг. ВАР отново подсказа на съдията, че нападателят е бил в нередовно положение.

Малко след това Мората бе повален от Каземиро в наказателното поле на гостите, но Естрада Фернандес прецени, че не е имало нарушение.

В 74-ата минута включилият се като резерва в дербито Гарет Бейл увеличи аванс на Реал след отлична контраатака и 100-ия си гол с фланелката на "кралете" в официални мачове. Уелсецът получи от Лука Модрич добро подаване и с удар отляво матира Ян Облак за крайното 3:1.

Единадесет минути преди края Атлетико остана с 10 човека, след като Томас Партей получи втори жълт картон и беше изгонен.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19