Реал (Мадрид) продължи с кошмарното си представяне от началото на сезона в Примера дивисион. "Кралете" отстъпиха с 0:1 като домакин на Виляреал в среща от 19-ия кръг на шампионата и вече не познават вкуса на успеха трети пореден мач в испанския елит.

Тимът на Зинедин Зидан беше по-дейният отбор през целия двубой, но така и не намери верния път към вратата на "жълтата подводница". С куп пропуски се отличи Кристиано Роналдо, като на три пъти след негови удари топката срещата рамката на вратата на Серхио Асенхо.

През първата част очаквано домакините бяха отборът, който атакуваше по-често и положенията пред вратата на гостите следваха едно след друго. В 18-ата минута Марсело шутира опасно, но стражът на Виляреал изби. Малко по-късно и гредата помогна на гостите след удар от пряк свободен удар на Кристиано Роналдо.

До края на полувремето португалецът имаше още няколко отлични възможности за гол. В 30-ата минута той напредна отдясно и пробва техничен прехвърлящ удар, но топката облиза гредата от външната страна. Малко по-късно португалецът  отново получи по десния фланг и шутира мощно към близкия ъгъл - топката се отби високо от гредата и излезе в аут.

В 45-ата Кристиано направи голям пропуск. Иско получи отдясно и подаде успоредно на голлинията към португалеца, който от три метра не успя да преодолее вратаря.

През втората част ситуацията на терена не се промени. "Кралете" атакуваха и опитваха всячески да стигнат до гол, докато играчите на Виляреал предимно се защитаваха и разчитаха на епизодични атаки.

Именно при една такава "жълтата подводница" стигна до единственото попадение в мача. Гостите организираха контраатака , при която Черишев напредна и пусна към Юнал, който на пръв поглед беше в засада. Нападателят стреля, но Навас изби. При добавката стражът на "кралете" обаче беше безсилен след техничен прехвърлящ удар на Форналс - 0:1.

В класирането Реал (Мадрид) е 4-и с 32 точки, като изостава на цели 16 зад лидера Барселона. Виляреал пък е на 5-а позиция с 31.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН