Суперзвездата на световния футбол Кристиано Роналдо си тръгва от Реал (Мадрид) заради отношението на испанските власти към него. Новината взриви футболния свят в петък и вероятно ще бъде темата на лятото.

В последните часове слуховете са стотици, а бъдещето на Роналдо е неясно.

Според някои медии в Испания, носителят на „Златната топка“ е обявил пред съотборниците си в националния отбор на Португалия, че си тръгва и няма връщане назад.

Веднага се появиха спекулации къде ще заиграе Роналдо. Основните версии са ПСЖ и Манчестър Юнайтед. Англисйкият клуб е на сърце на Кристиано и той неведнъж е споделял, че обича този клуб. ПСЖ пък разполага с достатъчно средства, за да закупи португалеца. Той има клуаза в размер на 1 милиард евро, но медиите смятат, че сума между 200 и 400 милиона евро ще бъде достатъчна, за да склони Реал.

Някои пишат, че Флорентино Перес ще се навие да се раздели с голямата си звезда за 200 милиона евро, като по този начин ще спести още 200 милиона от заплатата на португалеца. Други пък твърдят, че трансферната сума е твърдо 400 милиона евро.

Друг интересен слух бързо се разнесе из медиите. Според него, Роналдо изчаквал Лео Меси да подпише нов договор с Барселона. След като той стане факт и стане ясна заплата на аржентинеца, Роналдо щял да изнудва Реал да му увеличи заплатата и да бъде по-скъпоплатен от своя голям конкурент.

Каква е истината и какво ще се случи, никой не знае, но е ясно, че предстои една дълга лятна трансферна сага.