Доминаторът в Шампионската лига през последните години Реал (Мадрид) предприе огромна промяна за новия сезон. „Белият балет“ не само остана без своя футболен крал – Кристиано Роналдо, но през 2018/19 ще бъде и без корона. Това става видно от появилите се в интернет снимки на третия екип на Кралския клуб.

През новия шампионат тимът ще играе в традиционното си бяло, а резервният екип ще бъде черен. Третият обаче е червен. На появилите се негови снимки се забелязва отсъствието на короната от емблемата на „белия балет“ върху фланелките, но тя е присъства върху гащетата от третия екип.

Символът на кралската власт се завръща върху екипите на Реал (Мадрид) през 1941 година, когато две години след края на Гражданската война в Испания короната отново е поставена върху клубното лого. Преди това в продължение на десет години Реал (Мадрид) играе без корона на емблемата, тъй като страната не е монархия. По същото време и думата Реал отпада името на клуба.

Както е известно, в последните години „белият балет“ умишлено премахва кръста върху короната от емблемата си за фланелките, които продава в мюсюлманските държави.