Шампионът Барселона направи нова решителна крачка към защита на титлата си, след като спечели убедително с 4:1 при визитата срещу Бетис в среща от 28-ия кръг на испанската Примера дивисион.

Голмайсторът на каталунците Лионел Меси (18, 45+2, 85) блесна с хеттрик от красиви попадения и подсигури успеха им, а асистиралият с петичка на аржентинеца Луис Суарес (63) също се разписа след самостоятелен пробив и сам срещу вратаря. Уругваецът направи и няколко непростими пропуска. Точен за домакините от Севиля бе Лорен Морон (82).

Интересното бе, че след изумителното трето попадение на аржентинския гений, публиката на Бетис започна да скандира неговото име и да го аплодира бурно. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

След победа №20 за сезона Барса е на върха с 66 точки и 10 повече от втория Атлетико (Мадрид) и на 12 пред Реал (Мадрид). Бетис допусна 11-а загуба и е осми с 39 точки.

По-рано през деня Валенсия завърши 0:0 с гостуващия Хетафе, който остава четвърти, а Виляреал срази у дома Райо Валекано с 3:1 и е на 4 точки над опасната зона.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19