Барселона спечели Купата на Испания, след като на финала разби Севиля с 5:0. Двубоят се игра в събота вечерта на стадиона на Атлетико (Мадрид). 

Финалът ще се запомни с много неща, повечето от които рекордни за Барселона. Тимът завоюва 30-а рекордна купа. Барселона е едва третият отбор, печелил трофея в четири поредни сезона (останалите два са Реал Мадрид и Атлетик Билбао). Луис Суарес отбеляза първите си два гола във финал за Купата на Краля. Лионел Меси стана едва вторият футболист в цялата история, който се разписва в пет различни финала за Купата - първият е Телмо Сара.

Срещата ще бъде запомнена и с почти сигурната емоционална раздяла на Андрес Иниеста с Барса. Капитанът бе сменен няколко минути преди края, когато целият стадион - фенове и на Барса, и на Севиля, станаха на крака и го аплодираха. А той се разплака. Очаква се до няколко дни Иниеста да обяви, че напуска "Камп Ноу".

След края на мача футболистите на Барселона влязоха в друга роля - на бащи и съпрузи. На терена се появиха половинките на звездите и децата им. Камерите уловиха страстни целувки между Лионел Меси и Антонела, а след това аржентинецът дълго време държеше за ръка сина си Тиаго.

Шакира стискаше палци от ложата, а Жерар Пике й пращаше въздушни целувки. Двама от синовете му - Милан и Саша, бяха на терена с баща си. Луис Суарес бе с половинката си София Балби и децата им.

Андрес Иниеста също водеше своите наследници за ръка. Серхио Бускетс и Коутиньо също имаше за кого да се грижат в суматохата около награждаването и позирането с трофея.