Дебютантът Уеска записа историческа първа победа в испанския елит, след като спечели с 2:1 при визитата си на Ейбар в среща от първия кръг на Примера дивисион.

Гостите от областта Арагон поведоха още в 5-ата минута, когато Алекс Гаяр се разписа от близка дистанция. В 14-ата минута Кучо пропусна сам срещу вратаря на домакините, а пет по-късно Аксел Вернер предотврати изравняване, спасявайки удар на Серхи Енрик.

В 40-ата минута Уеска удвои аванса си с нов гол Гаяр, който центрира от пряк свободен удар и никой не игра с топката, а тя влезе във вратата.

След почивката в 54-ата минута вратарят на домакините Марко Дмитрович направи страхотно спасяване срещу Мой Гомес. Три минути след това гол на гостите бе отменен заради нарушение в атака. В 69-ата домакините върнаха един гол чрез Гонсало Ескаланте, който засече центриране на Пеня по земя около дузпата. Шест минути след това Кучо шутира опасно и топката облиза гредата от външната страна. В 78-ата в игра за гостите се появи разследваният за опит за убийство Рубен Семедо, който записа първи мач след два престоя в ареста. До края на срещата домакините не успяха да изравнят и започнаха сезона със загуба.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА - ТУК